Anason
Familyası : Umbelliferae
İlmi Adı : Pimpinella anisum
Fransızca : Anis
İngilizce : Anise seed
Almanca : Anis
Kullanılan Kısmı : Olgun tohumları
Kullanılışı : 1/2 litre suya 1 çorba kaşığı anason tohumu çay gibi demlendirilir, günde 2-3 bardak içilir.
Mutfakta Kullanılışı : Zeytinyağı, hardal, sirke ile yapılan soslarda, yeşil salatalarda, buğulamalarda, haşlamalarda (havuç patates kabak ) havuç yemeklerinde, bazı tür kremalara, baharatlı ekmeklerde, kuru pasta, tuzlu kraker ve bisküvilerde kullanılır.
Estetik Açıdan : Diş macunlarında, ağız kokusunu gideren şekerlerde ve spreylerde, cilde serinlik veren bazı banyo ve cilt kremlerinde, deodoranlarda kullanılır. Koyu renk saçlar anason çayı ile çalkalanabilir.
Ek Bilgi : Diğer adı: Enison, nanahan, raziyanei-rumi. Taze nanedeki "menthol" adlandırılan madde o kadar önemlidir ki, taze nane ile bu ihtiyaç karşılanmadığından sentetiği imal edilmiştir. 18. yüzyılda Romalı ve Galyalı fırıncılar Noel ve Paskalya bayramlarında müşterilerine anasonlu ekmek hediye ederlerdi.
Kullanacağınız kredi kartının ticari veya bireysel olması durumuna göre taksit seçenekleri değişebilir. Taksit seçenekleri liste fiyatı üzerinden görüntülenmektedir. İndirimli fiyatlara göre taksit seçeneklerini ödeme sayfasından görüntüleyebilirsiniz.